maanantai 11. marraskuuta 2013

Kurpitsaohratto


Näin tämän reseptin tämän kuukauden Kuukausiliitteessä. Kuvassa tämä kurpitsaohratto näytti niiiiiin ihanalta, niin lämpimältä ja lohduttavalta, että sitä oli pakko kokeilla. Näin marraskuun synkkinä päivinä kulhollinen kurpitsaohrattoa helpottaa kummasti oloa. Ohratto oli vähän puuromaista, kauniin keltaoranssia väriltään ja kerman ja voin avulla täyteläistä lohturuokaa. Ainoa pikkutuunaus johtui tuoreen inkiväärin puuttesta, se vaihtui paahdettuun valkosipuliin. Sen lisäksi lisäsin vuohenjuustoa viimeiseksi silaukseksi (puuttuu kuvasta).

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Ota 700 g kurpitsaa, kuori, kaavi pois siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Silppua 1 sipuli ja pilko puolikas punainen chili (poista siemenet jos haluat vähentää tulisuutta) pariin osaan. Heitä kurpitsanpalat, sipulit, chilit ja 1 kokonainen valkosipulinkynsi (ei tarvitse kuoria) uunivuokaan. Lisää 1 rkl rypsiöljyä ja 1 tl merisuolaa. Sekoita kaikki, niin että öljy tarttuu kaikkiin paloihin. Uunivuoka uuniin 25 minuutiksi, tai kunnes kurpitsa on kypsynyt pehmeäksi. 





Keitä 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita reilussa määrässä kiehuvaa suolavettä, noin 20 minuuttia. Kuukausiliitteen ohjeessa sanottiin 15-20 minuuttia, suurimopaketin ohjeen mukaan 35 minuuttia. Noin 20 minuutin keittoajan jälkeen ne olivat mielestäni kypsiä. Valuta.

Kun kurpitsa on kypsää, siirrä kaikki ainekset uunista kattilaan (purista käsin pehmennyt valkosipulitahna valkosipulikynnen kuoresta kattilaan) ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseeseen kypsät ohrasuurimot, 2 dl ruokakermaa ja 50 g voita. Sekoita hetken aikaa miedolla lämmöllä niin, että voi sulaa ja sekoittuu soseeseen. Tarkista maut ja lisää tarpeen ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Siirrä annoskulhoihin ja lisää päälle paahdettuja kurpitsan siemeniä ja vaikka vuohenjuustoa. Sytytä kynttilä, istahda sovalle, laita jalkojen päälle viltti ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti