sunnuntai 3. marraskuuta 2013

(Vanha kunnon) banoffee

Tässä tulee jatkoa "banaania kakussa"-fiksaatiolleni. Se on ihmeellistä, sillä vähän aikaa sitten olin aivan kyllästynyt banaaniin. Nyt haluan sitä koko ajan, joko kakuissa tai banaanilettujen muodossa.



Viime viikonlopun vieras, ex-kämppis, Rouva H, sai jälkiruoaksi banoffee-piirakkaa.

Banoffeepiirakka

Aloita kinuskin keittämisellä. Ota 1 purkki kondensoitua maitoa (400 g), poista etiketti ja laita kattilaan jossa on runsaasti vettä. Tarkista, että purkki on veden peitossa. Kiehauta vesi ja anna veden poreilla 3 tuntia. Tarkista välillä vesimäärä ja lisää tarvittaessa vettä jos purkki ei ole kauttaaltaan veden peitossa. Ota purkki 3 tunnin jälkeen vedestä ja annan jäähtyä hetken.





Murskaa 200 g kaurakeksejä monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää 6 rkl sulaa voita ja anna koneen pyöräyttää ainekset vielä sekaisin. Painele murusekoitus kakkuvuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kaksi banaania siivuiksi. 

Kun kondensoitu maitopurkki on jäähtynyt vähän aikaa, avaa se ja kaada kinuski kaurapohjan päälle. Jaa banaaniviipaleet tasaisesti kinuskin päälle.



Vatkaa 2 dl kermavaahtoa ja mausta vaniljasokerilla. Lisää lopulta vatkattu kerma banaaniviipaleiden päälle. Annan kakun jähmettyä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku ennen  tarjoilua esim. valkosuklaapaloilla ja tuoreella mintulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti