lauantai 23. marraskuuta 2013

After Eight-mutakakku


Jo monta vuotta sitten olen maistanut mahtavaa After Eight-mutakakkua hyvän ystäväni luona, en vain jostain syystä ole koskaan itse kokeillut sitä. Kun saimme häälahjaksi ihanan korin täynnä herkkuja, ja yksi niistä herkuista oli After Eight-paketti, päätin yrittää herättää henkiin hyvät ruokamuistot vuosien takaa. Rakas neulontakerhoni (mummovaroitus, kyllä!) tykkäsi suuresti kakkusesta. Valitettavasti päivän kuvat eivät tee oikeutta kakun hyvälle maulle..

After Eight-mutakakku

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata 100 g voita kattilassa. Kun voi on sulanut, ota kattila pois lämmöltä ja lisää 12 after eight-ruutua (tarvitset kaiken kaikkiaan noin 22-25 kpl ruutua kakkuun). Sekoita kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon.

Vaahdota kulhossa 2 kananmunaa, 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria. Lisää sihdin kautta 2,5 dl vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaota ja 1,5 tl leivinjauhetta samaan kulhoon. Lisää vielä pieni ripaus suolaa!



Lisää voiseos kulhoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada irtopohjalliseen pyöreään vuokaan. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia (aika voi vaihdella uunista riippuen), kakku saa olla aika tahmea keskeltä 15 minuutin päästä. Ota mutakakku uunista ja laita after eight ruutuja kakun pinnalle, noin 10 kappaletta. Laita kakku uuniin vielä pariksi minuutiksi, niin että ruudut pehmenevät.

Minä tarjosin kakun vasta seuraavana päivänä sen vietettyä yö jääkappissa, mutta kakku maistuu varmaan paistopäivänäkin. Anna kakun ainakin jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön, kermavaahdon tai makeutetun ranskankerman kanssa (sekoita maun mukaan tomusokeria ranskankermaan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti