perjantai 13. joulukuuta 2013

Paahdettu porkkanakeitto


Kaivoin jääkaapin perältä kaiken mikä voisi sopia sosekeittoon ja siitä kehittyi paahdettu porkkanakeitto omenalla, chilillä ja kookosmaidolla. 

Paahdettu porkkanakeitto kahdelle

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori 4 porkkanaa ja pilko melko pieniksi paloiksi. Kuori 1 vihreä omena ja pilko lohkoiksi (palat voivat olla isompia kuin porkkanapalat). Pilko puolikas punainen chili pienempiin osiin (suosittelen siementen poistoa, muuten keitto voi olla turhan tulinen, mutta tee toki oman maun mukaan). Silppua 1 sipuli suht koht pieniksi paloiksi. Laita kaikki palat leivinpaperille, heitä mukaan yksi kuorimaton pullea valkosipulinkynsi, lorauta päälle rypsiöljyä ja heitä sekaan suolaa. Sekoita kaikki sekaisin ja laita uuniin. Anna paistua 20 minuuttia tai kunnes porkkanapalat ovat kypsiä (kun haarukka menee helposti palan läpi).

Menossa uuniin

Kiehauta vettä vedenkeittimessä. Ota pelliltä valkosipulinkynsi sivuun. Laita kaikki muut vihannekset kattilaan, lisää 1 vihannesliemikuutio ja 1,5 dl kiehuvaa vettä perään. Purista valkosipulimassa kuoresta kattilaan. Sekoita kunnes liemikuutio on liuennut veteen. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Laita kattila keskilämmöllä olevalle levylle ja lisää 200 ml kookosmaitoa. Sekoita pari minuuttia, lisää puristus limenmehua ja tarjoa esim. raejuustonokareen kera.
Vihannekset, liemikuutio ja 1,5 dl kiehuvaa vettä


Uunivihannekset soseutettuna

Kookosmaito lisätty

Lopputulos, enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti