torstai 5. joulukuuta 2013

Uunilohi hapankorppukuorrutuksella

Vaikka unohdin ottaa lopputuloksesta kuvan haluan jakaa tämän ohjeen koska se sai Herra J:n syömään tyytyväisenä kalaa ja koska se sai myös loheen kyllästyneen bloggarin innostumaan siitä taas. Sitä paitsi tämä on oikeasti superhelppoa tehdä!



Uunilohta hapankorppukuorrutteella 4:lle

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita kokonainen lohifile (noin 800g) uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Helpotat elämääsi huomattavasti jos ostat ruodottoman fileen. 

Sekoita pienessä kulhossa 200 g ranskankermaa (voit myös käyttää maustamatonta tuorejuustoa), 1-2 rkl sinappia, 1 tl suolaa ja 1 dl silputtuja yrttejä (tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa, joko jompaa kumpaa tai molempia).



Murskaa pussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa hapankorppuja tai näkkileipiä (noin 6 kpl) suht pieneksi jauhoksi. Voit hyvin jättää vähän isompiakin sattumia.


Ripottele lohen päälle suolaa ja pippuria. Levitä tasaisesti lohen päälle maustettua ranskankermaa. Ripottele lopuksi päälle tasainen kerros hapankorppujauhetta.



Laita lohi uuniin ja paista noin 20-30 minuuttia. Tarkkaa aikaa on vaikea sanoa, koska se riippuu uunista, lohifilen paksuuudesta ja koosta. Kaverin luona lohi oli juuri ja juuri kypsää jo 20 minuutin päästä, kaksion uunissa taas kypsyminen kesti lähemmäs 30 minuuttia. Tarkista viime minuutteina varovasti mutta ahkerasti lohen kypsyyttä. Lohi kun on ikävän kuivaa ylikypsänä. Toisaalta ranskankerma ja korppukerros vaikuttaa suojaavan kalaa kuivumiselta, koska en vielä kertaakaan ole onnistunut ylikypsentämään kalaa tällä reseptillä.

Eikun nauttimaan, tarjoa vaikka perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti