tiistai 31. joulukuuta 2013

Pikkelöity sitruunankuori




Hmm.. Pikkelöity sitruunankuori, ei ehkä kuulosta erityisen houkuttelevalta. Enkä itse asiassa ole satavarma, että se on ihan oikea nimityskään. No, lukekaahan resepti ja oikaiskaa jos olen aivan väärässä. Se on kuitenkin varmaa, että tätä kannattaa kokeilla. Sopii hienosti silputtavaksi vaikka couscousin sekaan, se on aivan kuin pieniä kullanpaloja söisi. Reseptin löysin klassikkokirjasta, Laroussen Gastronomiquesta.

Kuori kolme luomusitruunaa, yritä saada pitkiä siivuja kuoresta. Jos et käytä luomusitruunoita, pesethän sitruunat ensin huolellisesti. Leikkaa sen jälkeen rauhassa mahdollisimman ohuita "tikkuja" sitruunankuorista, julienne-tyyliin. Kiehauta kattilassa puoli litraa vettä ja lisää sitruunankuoret kiehuvaan veteen, anna kiehua 10-15 minuuttia. Kun kuoret ovat kiehuneet, siivilöi kuoret, pese kattila, laita kuoret takaisin kattilaan ja lisää noin 1 dl omenaviinietikkaa ja 1 reilu rkl sokeria. Anna tämän seoksen poreilla varovasti miedolla lämmöllä kunnes kaikki neste on haihtunut ja jäljelle on jäänyt vain ikään kuin karamellisoitua sitrunankuorta. Säilytä jääkaapissa ja silppua sitruunankuorta esim. couscoussalaattiin tai tarjoa sitä paistetun kanan kanssa chutneyn tapaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti