Kuori kolme luomusitruunaa, yritä saada pitkiä siivuja kuoresta. Jos et käytä luomusitruunoita, pesethän sitruunat ensin huolellisesti. Leikkaa sen jälkeen rauhassa mahdollisimman ohuita "tikkuja" sitruunankuorista, julienne-tyyliin. Kiehauta kattilassa puoli litraa vettä ja lisää sitruunankuoret kiehuvaan veteen, anna kiehua 10-15 minuuttia. Kun kuoret ovat kiehuneet, siivilöi kuoret, pese kattila, laita kuoret takaisin kattilaan ja lisää noin 1 dl omenaviinietikkaa ja 1 reilu rkl sokeria. Anna tämän seoksen poreilla varovasti miedolla lämmöllä kunnes kaikki neste on haihtunut ja jäljelle on jäänyt vain ikään kuin karamellisoitua sitrunankuorta. Säilytä jääkaapissa ja silppua sitruunankuorta esim. couscoussalaattiin tai tarjoa sitä paistetun kanan kanssa chutneyn tapaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti