torstai 16. tammikuuta 2014

Kukkakaalipyree


Aloin vihdoin tykkämään kukkakaalista syötyäni kukkakaalipyreetä. Tämän pyreen resepti syntyi vahingossa kun yhtenä iltana oli nälkä ja heitin kattilaan mitä jääkaapista löytyi. Kukkakaalipyree sopii hyvin esim. paistetun lohen tai porsaan kanssa, meillä sitä tarjottiin tällä kertaa porsaan sisäfileen ja punaviinisiirapin kanssa.

Kukkakaalipyree

Ota noin 300 g kukkakaalia, leikkaa ronskeiksi paloiksi.
Ota noin 150 g fenkolia, leikkaa ohuehkoiksi suikaleiksi.
Ota 2 keskikokoista perunaa, kuori, ja pilko noin 1cm x 1cm kuutioiksi.



Laita kaikki vihannekset kattilaan, kaada maitoa päälle niin että vihannekset melkein peittyvät. Lämmitä hellästi keskilämmölle. Muista ettet voi jättää kattilaa yksin koska olet keittämässä maitoa, se kiehuu yli hetkessä jos et tarkkaile kattilaa tarkasti.. (been there done that!!!). Anna maidon poreilla hellästi noin 10 minuuttia, tarkista sitten ovatko vihannekset pehmeitä ja anna tarvittaessa kiehua lisää.



Siivilöi kattilan maito talteen. Lisää kattilaan jääneiden vihannesten joukkoon iso nokare voita (tätä ei voi jättää pois!), loraus lämmintä maitoa (laita aluksi ihan vähän ja laita tarvittaessa lisää) ja ripaus suolaa



Sitten vain sauvasekoitin pyörimään ja vihannekset sileäksi. Sekoita tarpeeksi kauan, jotta pyreestä tulee sileää. Maista lopuksi ja tarkista tarvitsetko vielä vähän voita ja suolaa. 



Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti