keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ruokafiilistelyä Berliinissä

Hei hoo uusi vuosi on alkanut taas! Vaikka vietin uudenvuodenaaton ihan kotoisasti Suomessa, juhlistin uuden vuoden ensimmäistä viikkoa ja loman viimeisiä päiviä Berliinissä Leijonan kanssa.

Asuimme Leijonan kanssa Prenzlauer berg-kaupunginosassa ja päätimme vain nauttia elämästä neljän päivän ajan. Se tarkoitti kävelemistä, ihmettelemistä, syömistä, juomista ja rupattelemista. Aika kivaa, täytyy myöntää.

Tässä ruokamuistoja matkalta, ja pari ravintolaa, joita voin lämpimästi suositella!

Anna Blume: tunnettu kahvila, jonne kannatti jonottaa. Kolmikerroksinen aamiaislautanen toimi hienosti brunssina..



White Trash Fast Food, vanhaan kiinalaisravintolaan rakennettu, hullunkurisesti sisustettu amerikkalainen ravintola. Täältä saa järjettömän hyviä Cosmopolitaneja ja sikahyviä, itsetehtyjä nachoja (oli niin hyvää etten ehtinyt ottaa kuvia..).

Si An: kaunis, viehättävä vietnamilainen ravintola. Tänne kannattaa mennä jo pelkästään hedelmäjuomien takia. Hämmennyimme kun listalla luki "shakes", mutta tarkoittikin raikkaita hedelmäjuomia. Onneksi maistoimme niitä, koska taisivat olla matkan yksiä parhaimpia juomia! Si Anin Green curry-annos oli myös koko matkan lempparipääruoka!




KaDeWe:n "gourmet floor", jossa söimme italialaisessa "kojussa" todella hyviä gnoccheja. Saimme myös nähdä henkilökunnalta todella hienoa ja nopeaa palvelua kun vanhempi rouva vieressämme sai jonkinlaisen sairaskohtauksen. Jännittävien hetkien jälkeen oli saatava jotain hermoja rauhoittavaa, joten suuntasimme kojuun, josta saimme Peach Melba Crepsejä. Haimme vaivihkaa viereisestä kojusta pari lasia Veuve Cliquota. Nami.



Näiden huippujen lisäksi joimme hyvää kahvia Glory Whole:issa, söimme hyviä vohveleita Kauf Dich Glücklich:issä, söimme itsemme palloiksi raclettesta Gugelhofissa ja joimme raikkaan, inkiväärisen Moscow Mule:in Taurossa

Oi oi, tulipa heti ikävä takaisin. Kohta on pääsiäisloma, vai miten se nyt oli..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti