Okei, hei lupaan, etten rupea vain toistamaan toisen blogin sisältöä, mutta tänään oli pakko kokeilla
Kiusauksessa-blogin Fattoush-salaattia. Olin kaksi ja puoli vuotta sitten Herra J:n kanssa Jordaniassa ja rakastuimme paikalliseen ruokaan. Toimme sieltä mukanamme hervottoman säkin sumakkia, maustetta, jota myös tähän salaattiin tarvitaan. Olen viime aikoina nähnyt sumakkia myytävänä joissain isoissa marketeissa, mutta varmimmin sitä saa kuitenkin etnisistä ruokakaupoista. Sanoisin, ettei tätä reseptiä kannata kokeilla ilman sumakkia, koska taivaallinen salaattikastike oli se mikä nosti tavallisen salaatin uusiin sfääreihin.
Tässä siis
Fattoush-salaatti mutta halloumilla, jotta nälkä varmasti lähtisi. Reseptistä riittää ruokaa
kolmelle.
Fattoush
Ota
3 pitaleipää, sivele ne kevyesti
öljyllä ja ripottele päälle
sumakkia. Paista leivät grillipannulla molemmin puolin. Leikkaa leivät sopiviksi paloiksi ja laita kulhoon odottamaan.
Tee
salaatti: revi tai pilko
romainesalaattia (
meillä oli kotona vain jäävuorisalaattia, joten käytin sitä) kulhoon. Ota
puolikas kurkku, puolita se ja kaavi pois vetinen siemenosa. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Ota
1 rasia kirsikkatomaatteja, puolita tai leikkaa jokainen tomaatti neljään osaan. Ota
5 retiisiä ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Ota
puolikas vihreä paprika ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua
kevätsipulia (noin 2 vartta) ohuiksi siivuiksi. Ota
reilu nippu lehtipersiljaa ja
minttua ja silppua sattumanvaraisesti. Lisää kaikki vihannespalat ja tuoreet yrtit kulhoon ja sekoita.
Valmista
salaattikastike: laita pieneen kulhoon
2 rkl oliiviöljyä, ½ rkl sitruunamehua, 2 tl sumakkia, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, 2 rkl balsamiviinietikkaa ja
1-2 puristettua valkosipulinkynttä (
joko yksi iso tai kaksi pientä). Sekoita hyvin.
Leikkaa
250 grammaa halloumia siivuiksi ja paista kuumalla pannulla juustoihin hyvä väri.
Jos tarjoat salaatin heti, voit sekoittaa salaatin joukkoon pitaleipäpalaset ja salaattikastikkeen. Jos tarjoat ruokaa vasta hetken päästä, jätä komponentit erikseen ja sekoita vasta juuri ennen tarjoilua, muuten salaatti ja pitaleipäpalaset vetistyvät ikävästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti