tiistai 3. kesäkuuta 2014

Muhammara, eli paprikatahna

Olen ihan koukussa hs.fi-ruokablogeihin Kiusauksessa ja Yummy baker. Molemmat ovat ihan huippuja, kirjoittajat osaavat jostain syystä kirjoittaa suoraan sydämeeni ja välillä epäilen, että he lukevat ajatuksiani. Tutustukaa ihmeessä!

Kokeilin synttärijuhlissani Kiusauksessa-blogista löytynyttä muhammara-tahnaa. En ollut edes kuullut tästä tahnasta ennen, mutta blogikirjoitus aiheesta sai minut tarttumaan sauvasekoittimeen. Jummijammi muhammara on hyvää! Vaikka pöydässä oli tarjolla vaikka mitä hyvää, muhammara oli ensimmäinen ruokalaji, joka loppui. Tein ihan pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin, joka löytyy tästä

Muhammara

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Paahda uunin lämmetessä 2 pitaleipää grillipannulla (tai vaikka leivänpaahtimessa). Leikkaa pitaleivät pienempiin paloihin, siirrä pieneen kulhoon ja kaada päälle 3/4 dl oliiviöljyä

Kun uuni on lämmin, leikkaa 3 isoa punaista paprikaa 2-4 palaan, poista vihreä kanta ja siemenkodat, laita uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Laita uuniin ja paahda noin 20-25 minuuttia kunnes kuoret ovat tummuneet kunnolla. Siirrä kuumat paprikapalat kulhoon ja peitä elmukelmulla. Anna jäähtyä. Kun palat ovat jäähtyneet, voit helposti kuoria mustuneet paprikat sormin, laita kuoritut paprikapalat takaisin kulhoon. 







Lisää paprikoiden joukkoon pitaleipäpalat oliiviöljyineen. Lisää myös 1 valkosipulinkynsi, 1 tl kuivattuja chilihiutaleita, 1 tl paprikajauhetta, 1/2 tl juustokuminaa, 1 tl suolaa, 1/2 tl sokeria, 1 rkl sitruunamehua ja 1 rkl balsamiviinietikkaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi (Alkuperäisreseptissä oli myös pähkinöitä, mutta jätin ne erään vieraan pähkinäallergian takia pois, ja tahna oli hyvää näinkin). Anna maustua jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Syö esim. leivän päällä. Naminaminami!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti