sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Suklaalimppu

Maailmanmatkaajasiskoni toivoi jokunen viikko sitten tätä suklaaleipää, jonka hän oli löytänyt netistä. Kokeilimme "leipää" eilen ja sanoisin, että kyllä ainakin suklaahimoisen kannattaa sitä kokeilla. Se sopi sopivasti terassilla syödyn päivällisen jälkiruoaksi, varsinkin kun pöytään tuotiin myös tuoreita kirsikoita ja mansikoita. Ja oikeastaan reseptin salaisuus ei ole suklaa vaan kermaviili, joka pitää tämän "leivän" mehukkaana ja sopivan raikkaana.



Suklaalimppu

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa voita pieniksi kuutioiksi ja mittaa 1,25 dl voikuutioita huoneenlämpöön pehmenemään. Lisää pehmeät voikuutiot ja 2,25 dl sokeria kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää 2 kananmunaa ja 1 prk kermaviiliä. Vaahdota nämä ainekset keskenään vaikka sähkövatkaimella. Lisää 2,5 dl vehnäjauhoja, 1tl suolaa, 1/2 tl leivinjauhetta ja 1 dl kaakaojauhetta. Sekoita ja lisää vielä 1,5 dl pieniksi pilkottuja suklaapaloja (esim. fazerin sinistä tai jos haluat, voit tietysti käyttää tummaa suklaata). Kun kaikki ainekset on sekoitettu, tarkista vielä tarvitseeko taikina lisää jauhoja, sen tulisi olla paksua muttei kuivaa.  Voitele leipävuoka voilla ja lisää suklaataikina. Laita vuoka 175 asteiseen uuniin ja paista sitä ensin 40 minuuttia. Tarkista tikulla jääkö taikinaa kiinni tikkuun. Jos jää, paista limppua vielä tovi. Jos ei, limppu on valmis! Anna limpun jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Tarjoa kahvin ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Meillä tarjoiltiin eilen mansikoita kirjatoukan tyyliin, eli minttusokerilla maustettuna, katso vinkki tästä: http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.fi/2014/06/muu-maa-mustikka-hanko-on-mansikka.html!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti