torstai 18. kesäkuuta 2015

Terveelliset välipalapallot



Taisin viime postauksessa, eli pari kuukautta sitten, hehkuttaa että "I'm back in business", mutta sitten se jäikin siihen. Miten pieni 72 senttimentrin pituinen kaveri voikin pitää minut niin kiireisenä?

Kokeilin pikkumiehen vatsavaivojen takia pari viikkoa sitten lehmänmaitoproteiinitonta ruokavaliota ja olin jo ihan hätää kärsimässä kun piti keksiä suklaalle joku korvike. Onneksi olin jo vähän aikaa sitten bongannut ja ihastunut Kahvia ja kasvisruokaa-ruokablogiin, josta löytyy ihania vegaaniruokaohjeita. Löysin sieltä reseptin nimellä "Cookie dough pallot", kuulostaa aika houkuttelevalta, eikö? Päätin kokeilla niitä ja nyt tulee sitten hassu tvisti, älkää pelästykö! Palloihin laitetaan kikherneitä! Olin positiivisesti yllättynyt tuloksesta ja taidan kokeilla uudestaan vaikken enää joudukaan keksimään suklaalle korviketta. Uskallatteko itse kokeilla?

Terveelliset ja makeat välipalapallot,
eli cookie dough pallot

Paahda 2 dl kaurahiutaleita kuivalla pannulla. Varo polttamasta hiutaleita! Laita kulhoon tai blenderiin 2 dl käyttövalmiita kikherneitä ja 24 pehmeää taateliaSurvo suht tasaiseksi soseeksi. 



Lisää kulhoon 0,5 dl chiasiemeniä ja heitä vielä sekaan paahdetut kaurahiutaleet. Mausta vaniljalla, kanelilla ja kardemummalla. Sekoita käsin ja muotoile massasta palloja, noin 12 kpl. Nauti hyvällä omatunnolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti