maanantai 23. huhtikuuta 2012

Perunan tuunausta

Peruna peruna peruna. Se kouluruoan perusta. Se kuminen pallo, joka noukittiin sieltä kattilasta ja syötiin, koska se maistui paremmalta kuin porkkanaraaste johon oli sekoitettu rusinoita tai kiinankaali, jota kutsuttiin salaatiksi...

No, tässäpä tulee pelastus kaikille, jotka haluavat tuunata perusperunaa. Mutta varoitus: tee tätä vain jos olet todella nälkäinen, koska tämä on t ä y t t ä v ä ä.

Kyseessä on juustoinen rösti. Tulet tekemään kaksi paistinpannun kokoista röstiä ja laitat niiden väliin vuohenjuustoa. Naminaminami sanon minä. Noukin tämän reseptin hs.fi-sivuilta ja se oli hitti. Ja helppokin se oli. Mikä voittajaresepti!

Laita uuni lämpenemään, noin 175 astetta. Raasta 1 kg kuorittua perunaa (tämä on reseptin aikaavievin osio... osta isoja perunoita!) ja purista kaksi valkosipulinkynttä sekaan. Lisää myös tuoretta timjamia ja 1 tl suolaa perunamassan sekaan. Purista puhtaan keittiöpyyhkeen avulla turhat vedet pois tai valuta massa siivilässä.

Kuumenna paistinpannu, lisää kunnon nokare voita ja lisää pannulle puolet perunamassasta. Paina lastan avulla tasaiseksi ja paista miedolla lämmöllä. Kun peruna on saanut hienon värin, kokeile varovasti paistinlastan avulla, että massa irtoaa pannusta (käy lastan kanssa varovasti koko röstin alla), ja käännä rösti ison kannen avulla. Ei niin vaikeaa miltä kuulostaa. Lisäsin myös pienen nokareen voita pannuun ennen kuin laitoin röstin takaisin, varmuuden vuoksi... Paista toista puolta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää. Siirrä varovasti rösti uunipellille odottamaan.







Tee kaikki uudestaan, niin että saat kaksi isoa perunaröstiä. Kun myös toinen rösti on valmis, levitä vuohenjuustoa (tai kovaa cheddarjuustoa, sisko kun ei tykkää vuohenjuustosta, crazy girl!...) ensimmäiselle röstille ja nosta varovasti toinen rösti päälle. Nyt sinulla on mahtava perunakakku, jonka välissä on ihanaa vuohenjuustoa. Lämmitä "kakkua" vielä hetki uunissa niin, että juusto sulaa sopivasti. Tarjoa vaikka karitsanlihan ja punaviinikastikkeen kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti