keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tacopiirakka ilman taikinapohjaa

Tämän päivän reseptin olen oppinut rakkaalta kollegalta ja ystävältä, joka taas on saanut reseptin äidiltään. Tämä piirakka on sellainen, että kun tarjoat sitä vieraille kerran, ne tulevat vaatimaan sinua tekemään sitä uudelleen ja uudelleen. Piirakan erikoisuus piilee siinä, että siihen ei tule mitään taikinapohjaa. Jos koet tarvitsevasi jotain "vahvistusta" vehnäjauhojen puuttuessa, tarjoa nachoja piirakan kanssa.


Tacopiirakka (ilman taikinapohjaa) kolmelle tai neljälle

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Silppua 1 iso sipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Laita paistinpannu lämpenemään, ja silppua sitten 1 pieni purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuullota paistinpannussa sipulia ja valkosipulia (EI siis purjoa tässä vaiheessa) hetki ennen kuin lisäät pannulle 400 g jauhelihaa. Kun liha on ruskistunut kauttaaltaan, lisää 1 pussillinen tacomaustetta ja 1,5 dl vettä. Paista välillä sekoitellen kunnes vesi on haihtunut.

Ota esiin sopiva uunivuoka. Levitä ensin 200 g maustamatonta tuorejuustoa vuoan pohjalle. 


Laita tuorejuuston päälle paistettu jauheliha-sipuliseos tasaiseksi kerrokseksi. 


Jauhelihakerroksen päälle laitetaan kerros silputtua purjoa.


Ja vielä lopuksi kerros juustoraastetta, noin 150 g.


 Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Meidän uunissa vuoka viihtyi eilen vähän alle 25 minuuttia kunnes juusto sai kauniin kullanruskean värin. Tarkista tilanne 20 minuutin jälkeen ettei juusto pääse tummumaan liikaa. Tarjoa piirakka nachojen, salsakastikkeen, raikkaan salaatin ja kermaviilin tai turkkilaisen jugurtin kera. Valmistaudu samaan vierailta kehuja. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti