keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Fetatahnaa ja marinoitua kurkkua

Tämä resepti on muunnelma Food & Wine-lehdestä löytyvästä ohjeesta. Fetatahna tekee tavallisesta leivästä juhlissakin tarjottavaksi sopivan leivän.

Fetatahna: Survo haarukalla kulhossa 200 g fetajuustoa (osta pehmeä fetajuustopala, esim. Apetina) ja lisää kulhoon pari rkl ruokakermaa, pari rkl oliiviöljyä, pari rkl sitruunamehua, mustapippuria ja 1 tl kuivattua oreganoa. Sekoita tasaiseksi massaksi vaikka haarukan avulla.



Marinoidut kurkut: Puolita puolikas kurkku ja kaavi siemet pois lusikalla. Kuutioi kurkku. Laita kurkkupalat kulhoon ja lisää pari rkl oliiviöljyä, pari rkl sitruunamehua ja 1 tl oreganoa. Sekoita hyvin ja ihaile miten öljy tekee kurkuista ihanan kiiltäviä.












Levitä fetatahnaa ja kurkkuja hyvän leivän päälle ja nauti hyvien ystävien kanssa. Arjen luksusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti