tiistai 15. marraskuuta 2011

Hampurilaisia!


Eilen kun kävelin kaupasta kotiin huomasin eräässä ikkunassa erikoisen jutun. Se oli semmoinen digitaalinen näyttö, joita on esim. apteekeissa ja jonka avulla näytetään kenen vuoro on. Mutta tämä ei näyttänyt vuoronumeroita vaan sitä miten monta yötä on jouluun! Mainio homma! Taulu löytyy jonkun (en katsonut tarkemmin minkä) pikkuliikkeen ikkunasta Hietalahdenkadulla. Näyttö sai minut tajuamaan, että jouluhan on ihan kohta. Näin leudon pitkän syksyn keskellä olen melkein unohtanut, että olemme jo marraskuun puolivälissä. Voin tässä samalla sitten varoittaa teitä, että tunnustan olevani jouluhullu ja saattaa siten olla, että joulukuun aikana se näkyy myös blogissa. Joulukuuhan on leipomista, koristelemista, nauttimista, joulumusiikin kuuntelemista, kynttilöiden polttamista ja yleistä fiilistelyä varten. Tätä siis tulossa.



Mutta eilen kun tulin kaupasta ja näin tuon yllä mainitun joulunäytön, olin ostanut kaupasta tarvikkeet kotitekoisia hampurilaisia varten. Ystäväni Lauttasaaren haltijatar puhui jokunen viikko sitten kotona tehdyistä hampurilaisista ja ne kuulostivat niin ihanilta, etten ole voinut ajatella muuta vähään aikaan. Ja miten teet todella hyvän hampurilaisen kotona? No näin! (tosin Lauttasaaren haltijatar teki jopa oman ketsupin... siihen ei aika eilen riittänyt).


1. Tee omat sämpylät
2. Tee omat pihvit
a) osta 400 g naudan paistisuikaleita
b) jauha ne monitoimikoneessa jauhelihaksi
c) sekoita kulhossa kananmunan, korppujauhojen ja mausteiden kanssa (esim. punasipulia, soijaa, öljyä, mustapippuria)
d) tee seoksesta pallukoita, laita ne leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle (vaikka tarjottimelle), laita toinen pala leivinpaperia päälle, paina toisella tarjottimella pallukoita niin että saat maagisen tasaisia pihvejä, ja laita pihvit pakastimeen kunnes ne paistetaan (kiitos muuten turkulaiselle pariskunta H:lle tästä vinkistä, taisin kuulla sen siellä ensin!)
3. tee oma majoneesi ja mausta savustetulla paprikajauheella ja piri piri chilillä.
4. paista pihvit ja täytä sämpylä pihvillä, juustolla, chilimajoneesilla, ketsupilla, salaatilla ja punasipulilla.
5. Älä edes yritä syödä hienostuneesti, sotku kuuluu asiaan.


2 kommenttia:

  1. Aaaaaaivan ihania reseptejä taas! Teidän pitkä, laiska brunssinne kuulosti taivaalliselta, ja herkut tosi -niin- HERKULLISILTA! :) Tähän hampurilais-juttuun haluaisin vinkata Täktomin Highland-karjatilan, Havsgårdin, ja heidän jauhelihansa, josta syntyy absoluuttisesti parhaat hampparit!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirjatoukka! Laiska brunssi oli ihan huippu, semmoisia pitäis olla joka viikonloppu... tai joka päivä! :) Täytyy kokeilla täktomilaista jauhelihaa hamppareihin, kuulostaa ihanalta. toivottavasti nähdään jossain kohta!

    VastaaPoista