Tein talvisen salaatin ja söin sen paistetun halloumijuuston kanssa. Ja lisäsin lopulta hollandaise-kastiketta. Joo teidän, hullultahan se kuulostaa. Mutta se oli oikeasti toimiva kombo! Jos en olisi ostanut kaupasta valmista hollandaise-kastiketta (se oli tarjouksessa ja oli hyvännäköinen) olisin tehnyt salaatille hunaja-sinappikastikkeen hunajasta, sinapista ja öljystä. Ensi kerralla sitten.
Anyhoo, salaatti syntyi tänään näin, ja siitä riitti kahdelle:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Keitä 2 isoa punajuurta melkein kypsäksi, keittoaika riippuu koosta, isot punajuuret saivat porista puolisen tuntia. Kuori keitetyt punajuuret ja pilko lohkoiksi.
- Kuori ja pilko sopiviksi paloiksi 2 isoa paksua porkkanaa ja keitä niitä noin 10 minuuttia toisessa kattilassa.
- Huuhtele ja pilko 2 jumboherkkusientä isoiksi lohkoiksi.
- Sekoita kulhossa 0,75 dl rypsiöljyä ja mausta maun mukaan, suosittelisin ainakin jotain tulista maustetta kuten juustokuminaa, chiliä, savustettua paprikaa... Tänään minun öljyä maustoi mustapippuri, juustokumina ja savustettu tulinen paprikajauhe.
- Laita punajuuret, porkkanat ja herkkusienet pellille (älä sekoita niitä vielä keskenään). Kaada öljy porkkanoiden ja punajuurien päälle ja sekoita niitä niin, että kaikki peittyvät öljyllä. Jätä kuitenkin herkkusienet öljyttä.
- Laita juurespelti uuniin ja anna juuresten paahtua noin 15 minuuttia. Ota kuitenkin herkkusienet pois aikaisemmin, jo noin 5 minuutin jälkeen.
- Leikkaa 250 g halloumia siivuiksi ja paista ne nopeasti kuumassa pannussa.
- Kun juurekset tulevat uunista, laita ne herkkusienien kanssa kulhoon ja purista päälle puolikkaan appelsiinin mehu. Sekoita.
- Lado lautaselle juureksia, halloumia ja kastiketta, hollandaisea (kokeile ja ylläty!) tai jotain muuta kastiketta. Voilá!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti