keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Halloumia ja juureksia

Tajusin äsken, että tän kerran reseptihän on semmoinen mikä sopisi myös Kokkolan suuhun! Tässä kun ei ole leipää, pastaa eikä jauhoja. Ihan vahingossa kävi nyt näin tällä kertaa.

Tein talvisen salaatin ja söin sen paistetun halloumijuuston kanssa. Ja lisäsin lopulta hollandaise-kastiketta. Joo teidän, hullultahan se kuulostaa. Mutta se oli oikeasti toimiva kombo! Jos en olisi ostanut kaupasta valmista hollandaise-kastiketta (se oli tarjouksessa ja oli hyvännäköinen) olisin tehnyt salaatille hunaja-sinappikastikkeen hunajasta, sinapista ja öljystä. Ensi kerralla sitten. 


Anyhoo, salaatti syntyi tänään näin, ja siitä riitti kahdelle:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Keitä 2 isoa punajuurta melkein kypsäksi, keittoaika riippuu koosta, isot punajuuret saivat porista puolisen tuntia. Kuori keitetyt punajuuret ja pilko lohkoiksi.



- Kuori ja pilko sopiviksi paloiksi 2 isoa paksua porkkanaa ja keitä niitä noin 10 minuuttia toisessa kattilassa.





- Huuhtele ja pilko 2 jumboherkkusientä isoiksi lohkoiksi.




- Sekoita kulhossa 0,75 dl rypsiöljyä ja mausta maun mukaan, suosittelisin ainakin jotain tulista maustetta kuten juustokuminaa, chiliä, savustettua paprikaa... Tänään minun öljyä maustoi mustapippuri, juustokumina ja savustettu tulinen paprikajauhe.
- Laita punajuuret, porkkanat ja herkkusienet pellille (älä sekoita niitä vielä keskenään). Kaada öljy porkkanoiden ja punajuurien päälle ja sekoita niitä niin, että kaikki peittyvät öljyllä. Jätä kuitenkin herkkusienet öljyttä.
- Laita juurespelti uuniin ja anna juuresten paahtua noin 15 minuuttia. Ota kuitenkin herkkusienet pois aikaisemmin, jo noin 5 minuutin jälkeen.


- Leikkaa 250 g halloumia siivuiksi ja paista ne nopeasti kuumassa pannussa.
- Kun juurekset tulevat uunista, laita ne herkkusienien kanssa kulhoon ja purista päälle puolikkaan appelsiinin mehu. Sekoita.




- Lado lautaselle juureksia, halloumia ja kastiketta, hollandaisea (kokeile ja ylläty!) tai jotain muuta kastiketta. Voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti