keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Syksyistä soppaa

Tänään siis vuorossa syksyinen soppa. No, en tiedä onko tämä soppa nyt erityisen syksyinen, mutta itse yhdistän aina lämpimän keiton syksyisiin iltoihin. En ole ollenkaan keittoihminen, joten olen iloinen että olen löytänyt tämän keiton. Tämä on ehdoton suosikkini ja se johtuu varmasti kookosmaidosta ja sopivasta tulisuudesta. Kyseessä on bataattikeitto, joka maustetaan siis kookosmaidolla ja cayennepippurilla.




Neljälle henkilölle: Aloita kuorimalla ja pilkkomalla 700 g bataattia ja vaikka pari porkkanaa jos kaapista löytyy. Silppua myös sipuli. Löysin jääkaapista myös pienen palan tuoretta inkivääriä ja heitin sen mukaan. Laita kattila lämpenemään hellalle ja keitä vedenkeittimessä tai toisessa kattilassa reilut 0,5 litraa vettä. Laita lämpimään tyhjään kattilaan pari rkl öljyä ja heitä vihannekset perään. Sekoittele niitä pari minuuttia kuumassa kattilassa. En tiedä onko tämä vaihe tarpeellinen, mutta hauskaa se kuitenkin on. Kaada vihannesten päälle noin 0,5 litraa kiehuvaa vettä (niin että vihannekset juuri ja juuri peittyvät) ja lisää kasvisliemikuutio. Anna seoksen kiehua kunnes bataattipalat ovat kypsiä. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella (jos pelkäät, että keitosta tulee liian vetistä ota 1 dl keitinvettä pois ennen soseuttamista ja ohenna keittoa myöhemmin tarpeen mukaan). Laita kattila takaisin liedelle ja anna keiton muhia pienellä lämmöllä. Lisää keittoon 250 ml kookosmaitoa, ½ tl cayennepippuria ja suolaa. Sekoita, anna muhia hetken ja tarkista maku. Lisää mausteita maun mukaan. Aivan lopuksi, purista keittoon yhden limen mehu. Anna keiton jäähtyä hetken ja nauti leivän kanssa.

















Ostin tänään kaupasta maalaisciabattaa (koska se oli niin ihanan näköistä, en voinut vastustaa) ja laitoin sen päälle fetatahnaa ja marinoitua kurkkua, resepti löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti