sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pitkä laiska brunssi

Kahden juhlan täyteisen päivän jälkeen kömmimme sängystä ylös, sujautimme päällemme mukavat vaatteet, keitimme kahvit ja istahdimme pöydän ympärille käymään läpi juhlien kohokohtia. Ja pitihän sitten vielä avata skumppapullo. Ja vielä toinen.

Pöytä katettiin täyteen ruokaa ja pöydän ääressä viihdyttiin monta tuntia. Kun tuli ähky olo pidettiin pieni tauko ja sitten jatkettiin taas. Ystäväni Kokkola ja Punainen viittoilivat toisilleen sillä aikaa kun Leijona nukkui nojatuolissa ja Mursu äänehti epämääräisesti sohvalla. Siinä kävi mielessä aina välillä ajatus, että onpa helppoa olla onnellinen kun voi viettää laiskaa sunnuntaita hienojen ystävien ympäröimänä ja vain rennosti hengailla.

Pöytään kannettiin saaristolaisleipää, täytettyjä tuulihattuja, paahdettua porkkanasalaattia, pastasalaattia, pekoni-kananmunamuffinsseja, viikunaleipää, mehua ja kuohuviiniä. Mukana oli myös dagen efter-pakolliset sipsit ja dippi.

Pekoni-kananmunamuffinssit: Googlasin pekoni- ja kananmunareseptejä ja löysin kaikenlaista, mm. tämän. Sen reseptin avulla sain pienellä effortilla aika hienon lopputuloksen: Paista pekoniviipaleita vähän aikaa (ei aivan rapeaksi) ja anna jäähtyä. Reunusta muffinsivuoan kolot pekonilla ja särje 1 kananmuna jokaiseen koloon. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Nosta "muffinssit" vuoasta ja koristele tuoreilla yrteillä (kuvassa rakuunaa).



Viikunaleipä (muunnelma Elle-lehdessä olleesta viikuna-oliivileivästä): Vatkaa sähkövatkaimella 3 kananmunaa, 1 tl sokeria ja ½ tl suolaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää 4 rkl oliiviöljyä ja 6 rkl kuivaa omenasiideriä samalla vatkaten. Lisää 225 g vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta ja sekoita kunnolla. Leikkaa noin 150 g kuivattuja viikunoita palasiksi ja silppua tuoretta basilikaa. Lisää viikunat ja basilikat taikinaan ja sekoita. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista leipää 150 asteisessa uunissa 35 minuuttia (jos vuoka on pitkä) tai kunnes leivän keskelle työnnettyyn veitseen ei enää tartu taikinaa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja nauti omenahillon kera.






Paahdettu porkkanasalaatti (kiitos inspiraatiosta Kallion prinsessalle ja pastanjauhantaa-blogille): Kuori 6 porkkanaa ja leikkaa pitkulaisia paloja. Keitä paloja vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja tee mausteseos rypsilöjystä, suolasta, mustapippurista, savustetusta paprikajauheesta ja juustokuminasta. Kaada valutetut porkkanat pellille ja kaada mausteseos päälle. Kääntele porkkanoita seoksessa niin, että kaikki porkkanat saavat tasaisesti mausteita. Paahda porkkanoita uunissa 5-10 minuuttia kunnes ovat saaneet kauniin värin ja paahdetun pinnan. Kaada porkkanat kulhoon ja purista niiden päälle puolikkaan appelsiinin mehu. Revi sekaan tuoretta timjamia. Leikkaa kahdesta avocadosta pitkulaisia siivuja ja purista niiden päälle puolikkaan sitruunan mehu. Lisää avocadopalat porkkanoiden sekaan ja sekoita varovasti. Tarjoa ranskankerman kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti