torstai 10. marraskuuta 2011

Herkkusalaatti ja viikunakastike





Oletteko koskaan, kirjoittaessanne gradua, kirjettä, esitelmää, tai vaikka tenttiä, kokeneet niin sanotun writer's blockin? Aaah, minuun se iski tällä viikolla, mutta muodossa blogger's block. Mikään idea, mikään ruoka, mikään teksti ei tuntunut hyvältä, niistä puuttui se oikea fiilis. Tänään päätin kuitenkin, että blockista pääsee yli vain puskemalla, ei tässä siis auta muu kuin vain kirjoittaa edes jotain (toimii muuten myös kirjoittaessa kandia tai gradua, been there done that). Joten here goes, päivän postaus.




Vuorossa on herkkusalaattia viikunakastikkeella (pyydän anteeksi toistuvaa viikunateemaa, kohta ne eivät ole enää tarjouksessa ja lopetan taas hetkellisesti niiden oston...). Sekoita kauniissa kulhossa reilustu kypsää avocada (ja muista sitruunamehu, ruskea avocado ei ole kaunis näky..), paistettua kanaa (mausta mielesi mukaan, tällä kertaa maustoin suolalla, pippurilla ja oreganolla), kuutioitua mozzarellaa, puolitettuja kirsikkatomaatteja, suikaloitua punasipulia, basilikaa ja salaattia. Sekoita ja tarjoa viikunakastikkeen ja tuoreen patongin kanssa.






Viikunakastike: Puolita 2 tuoretta viikunaa, purista ja kaavi niiden sisukset kulhoon. Lisää reilu rkl punaviinietikkaa ja sekoita kunnolla (haarukka toimii hyvin apuvälineenä). Lisää maun mukaan oliiviöljyä ja sekoita voimakkaasti pallovispilällä (taisin laittaa noin 0,75 dl öljyä). Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja hunajalla (reilu 1 tl), sekoita taas kunnolla. Maista ja mausta taas jos tarpeen. Tarjoa juustoisen salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti