perjantai 25. marraskuuta 2011

Sitruuna-pähkinä-pikkuleivät

Nyt on pikkujoulu! Kuuntelen kirjoittaessa joululauluja ja otin juuri esille joulukoristeita. En ole koristellut kaksiota vielä, mutta kohta... ihan kohta. Joululauluja ei myöskään minun sääntökirjani mukaan saisi kuunnella ennen joulukuuta, mutta tänään tuli vain semmonen olo, että tätä harmaata arkea pitää värittää jollain ihanuuksilla. Tänään ihanuutta edustaa siis joululaulut ja juuri uunista tulleet pikkuleivät.

Tänään on myös kansainvälinen Älä osta mitään-päivä ja helpottaakseni huonoa omatuntoani kun kävin tänään kuitenkin kaupassa (jääkaappi oli tyhjä) päätin etsiä sellaisen leivontareseptin, jonka kaikki ainekset jo löytyivät kotoa. Löysin Hembakat-lehdestä sitruuna-saksanpähkinä-pikkuleipä reseptin ja huomasin ilokseni, että jos käytän saksanpähkinöiden sijaan Rainbown pähkinäsekoitusta, minulla on tarvittavat ainekset kotona! Eikun hommiin.

Sitruuna-pähkinä-pikkuleivät (noin 40-50 kpl):

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita 150 g huoneenlämpöistä voita ja 1 dl sokeria keskenään vaikka lusikalla. Raasta 1 sitruunan kuori (alkuperäisen reseptin mukaan tarvitset 2 sitruunaa, mutta minulta löytyi vain 1 kpl ja se toimi hyvin) ja hienonna 50 g pähkinöitä pieniksi paloiksi. Sekoita sitruunankuori, pähkinät ja 1 rkl siirappia voisokerin sekaan. Sekoita toisessa kulhossa 180 g vehnäjauhoja (hyvä tekosyy käyttää uutta digitaalista keittiövaakaani!), 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja ripaus suolaa ensin keskenään ja kaada sitten voisokerin sekaan.



Vaivaa näistä nopeasti taikina. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 6 osaan. Muotoile 6 kapeaa tankoa (taikina leviää uunissa) ja laita 3 tankoa yhdelle pellille. Laita 1 pelti kerrallaan uuniin ja anna paistua 10 minuuttia. Tarkkaile taikinatankoja, ne saavat jäädä vaaleiksi ja voit ottaa ne uunista juuri kun ne alkavat ruskistua sivuilta (tähän meni aika tarkalleen ohjeen mukainen kymppi). Anna tankojen levätä pari minuuttia pellillä ja leikkaa pikkuleiviksi kun tangot ovat vielä lämpimiä.









Anna jäähtyä ja tarjoa vaikka glögin kanssa.
(säilytä kylmässä paikassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti