perjantai 21. lokakuuta 2011

Sugar for the people: Peanut Butter Cups

Okei, heti aluksi varoituksen sana: seuraava resepti ei ole heikkohermoisille. Ei siitä, että resepti olisi erityisen vaikea. Ei ei ei, se on melkein harmittavan helppo. Sen sijaan lopputulos ei ole kevyt. Eikä mitään keskiverto karkkia. Tämä on ehtoa kamaa - sokerikooma, here I come!!

Löysin tämän reseptin aivan mahtavasta blogista Not Without Salt. Aah, itketää jo kun ajattelen sitä blogia, niin ihku se on (joo, käytin sanaa ihku. Niin IHKU se oikeesti on). Tein siis Peanut Butter Cupseja, maapähkinävoikonvehteja. 

Tarvitset ainesten lisäksi pieniä muffinssivuokia. Oi kuinka söpöjä ne ovat. Reseptin mukaan tarvitset myös mini-muffinssivuoan, mutta itse käytin tavallista muffinssivuokaa, eikä sekään tuntunut erityisen tarpeelliselta. Pärjäät varmaan ilmankin.


Noin 15 kpl Peanut Butter Cupsia:

Laita 120 g makeuttamatonta maapähkinävoita kattilaan. Lisää 0,5 dl fariinisokeria. Sekoita keskilämmöllä kunnes sokeri on sulanut ja sekoittunut maapähkinävoihin ja kunnes seos juuri ja juuri kuplii, koko ajan sekoittaen (alkuperäisohjeen mukaan pitää odottaa niitä kuplia, itse jaksoin odottaa kunnes sokeri oli kokonaan sulanut, noin 10 min., otin sitten kattilan pois lämmöltä vaikka seos ei vielä kuplinut). Ota kattila pois lämmöltä. Lisää pienissä erissä 1,5 dl tomusokeria koko ajan sekoittaen. Seos muuttuu hiljalleen taikinamaiseksi. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sulata vesihauteessa 100 g suklaata (reseptin mukaan pitäisi käyttää maitosuklaata, mutta se tuntui minusta niin hardcorelta, että valitsin Fazerin tumma suklaa-levyn, eli jotain oikean tumman suklaan ja maitosuklaan väliltä) ja 1 rkl rypsiöljyä. Anna sulan suklaan jäähtyä noin 5 minuuttia.

Laita noin 1 tl sulaa suklaata jokaiseen minivuokaan niin, että pohja peittyy suklaasta. Laita sitten jääkaappiin jähmettymään (puolisen tuntia).

Tee jäähtyneestä maapähkinävoitaikinasta pallukoita käsin. Laita pallukat (jotka voi litistää hieman) leivinpaperille lautasen tai tarjottimen päälle. Laita pallukatkin jääkaappiin jähmettymään (puolisen tuntia).


















Ota kaikki osat jääkaapista noin puolen tunnin päästä. 


Sulata vesihauteessa 200 g Fazerin tummaa suklaata ja 1 rkl rypsiöljyä. Laita yksi pallukka maapähkinävoiseosta jokaiseen vuokaan suklaapohjan päälle. Kun sulanut suklaa on taas jäähtynyt noin 5 minuuttia, valuta noin 1 tl suklaata jokaisen pallukan päälle, niin että pallukka peittyy. Laita ihanuudet taas jääkaappiin ja odota noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen voit nauttia ihanuuksista. Pari riittää - tuhtia tavaraa!



2 kommenttia:

  1. Jatta, din blogg är så kul att läsa! Och domhär små kaverina ser lite najs ut, måste säkert prova! Goodbye allt detdär igen med att "imorgon börjar dieten". Suck :)

    VastaaPoista
  2. Hej! Tack Jannica, vad roligt att du gillar! :) Dom var riktigt goda om man tycker om väldigt söta och chokladiga grejor (som jag gör). Men jag vet känslan med dieten... Men om dieten börjar imorgon, så hinner du ju ännu laga och äta något gott idag! :)

    VastaaPoista