sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Väsyneen sunnuntain pizza

Hauskan viikonlopun jälkeen joutuu välillä kärsimään väsyneestä ja päänsärkyisestä sunnuntaista. Pienet asiat voivat kuitenkin pelastaa pienen hangoverin, vaikkapa Herra J:n kyky innostua pienistä projekteista (esim. profiilikuvan kuvaus), ikkunashoppailu kirpeässä syyssäässä, Gilmore Girls tai juustoinen pizza. Pizzasta olen kirjoittanut jo aiemmin, mutta tämä kyseinen pizza sopii hyvin pieneen the day after-fiilikseen... Rasvainen juusto ja tulinen jalopeño pitävät siitä huolen.










Tee pizzapohja Myllyn Paras durumjauhopussin ohjeen mukaan, tai toimi kuten tässä sanotaan. Sillä välin kun pohjan taikina kohoaa, paista 400 g jauhelihaa, ja mausta taco-maustepussilla pussin ohjeiden mukaan. Suikaloi 1 sipuli ohuesti, samoin 1 punainen paprika. Leikka jalopeñoja maun mukaan pieneksi silpuksi ja raasta reilu vuori juustoa valmiiksi. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.





Kun pohjan taikina on kohonnut, kauli siitä kaksi ohutta pizzapohjaa. Levitä pohjille ohut kerros tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia (itse maustan tomaattisoseen nopeasti suolalla, mustapippurilla ja pienellä ripauksella sokeria). Levitä sitten tasaisesti pohjille maustettua jauhelihaa, jalopeñoja, sipulia, paprikaa ja lopuksi juustoa maun mukaan. Laita yksi pizza kerrallaan kuumaan uuniin ja vahdi suht tarkkaan milloin pizza on valmis - kauan siinä ei kestä ja itse haluan saada pizzan uunista kun juusto ei ole vielä kauttaaltaan ruskistunut. Nauti cokiksen ja hömppäkomedian kanssa sohvan pohjalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti