tiistai 4. lokakuuta 2011

Kalaa ja katkarapuja leivällä

Eräänä päivänä kävelin aiemmassa tekstissä mainitsemassani kaupassa, joka on todellinen kauhukauppa perjantaisin viiden aikoihin kun KAIKKI HELSINKILÄISET yrittävät ostaa samasta kaupasta viikonlopun ruoat samaan aikaan. Ainoa hyvä asia tässä ahtaassa kaupassa on, että siellä on usein erilaisia maistiaisia tarjolla. Sieltä sainkin idean päivän ruokaan. Vanha kunnon kalamies tarjoili kaupassa vähän aikaa sitten pienistä kipoista paistettua valkoista kalaa (tarkalleen mikä kala se oli has slipped my mind) katkarapu-chili-majoneesikastikkeella. Se oli tosi herkullista ja muistaessani tämän kaupassa tänään päätin tehdä jotain sinne päin.







Tänään syntyi sitten katkarapuleipä: paahdettua leipää, jonka päälle laitetaan avocadoa, jäävuorisalaattia, kurkkua (juustohöylällä saa kauniita siivuja), paneroitua haukea (lue ohje alla), chilimajoneesia (myös tähän lyhyt ohje alla) ja katkarapuja. Meinasin unohtaa rakkaani, lehtipersiljan.




Paneroitu hauki:
- Osta haukea reilun kokoinen pala ja leikkaa siitä pienempiä paloja, mausta suolalla.
- Ota esiin kolme lautasta: yhdelle laita reilusti vehnäjauhoja, toiseen tulee 2 kananmunaa (joiden rakenne vatkataan rikki haarukalla ja lisätään pari rkl vettä) ja kolmannelle sirota runsaasti korppujauhoja.
- Sulata voinokare ja rkl öljyä suht kuumassa pannussa.
- Käytä yksi haukipala kerrallaan ensin vehnäjauhoissa (ravistele varovasti ylimääräiset jauhot pois), sitten kananmunassa (taas varovainen ravistus) ja lopuksi korppujauhoissa (arvaat varmaan, varovainen ravistus...).
- Jatka samalla tavalla kunnes kaikki kalapalat on paneroitu.
- Paista noin 3 palaa kerrallaan voiöljyssä kunnes ovat kullanruskeita.
- Itse lisäsin voita ja öljyä joka kierroksen jälkeen etteivät kalat palaisi.
- Laita valmiit palat lautaselle ja peitä löysästi foliolla niin kalapalat pysyvät lämpiminä.

Chilimajoneesi:
Toki voit tehdä itse  majoneesin alusta asti mutta jos aika on rajoitus tai laiskuus iskee - sekoita chilikastiketta valmiin majoneesin joukkoon. Itse lisäsin vielä ruokalusikallisen paahdettu chilituorejuustoa koska sitä löytyi jääkaapista.




Kokoa annos, viimeistele merisuolalla ja mustapippurilla ja tarjoa hyvälle ystävälle. Jopa Herra-"en tykkää kalasta"-J tykkäsi ja nautti tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti